Däck & Fälg

Däck och fälg i Kungsbacka och Billdal

Att däcken ska bytas ut med jämna mellanrum har de flesta koll på, men något som inte är lika välkänt är att även fälgarna behöver bytas ut och servas för en optimal körning. Express Bil & Däck finns med från början till slut vid service av din bil! 

Byt dina däck & fälgar på en auktoriserad bilverkstad

Vid byte av däck och fälg uppstår ofta många frågor, ska jag ha fälgar gjorda av stål eller alumunium? Vilka fälgdimensioner ska vi ha? Kanske till och med – varför borde jag byta fälgar?

Bilens fälgar är utsatta för både smuts och stötar vilket orsakar slitage på metallen, och sinom tid försvagas den skyddande lacken. Genom att byta ut dina fälgar utrustar du inte bara dina däck för bästa prestanda och säkerhet – du ger även bilens utseende ett framträdande lyft! Vi rekommenderar alltid att du lämnar in din bil när det är dags för ett däck- eller fälgbyte, för att inte riskera felmontering eller att repa dina nya fälgar, m.m.

Hög kvalitét i alla prisklasser

Olika typer av däck påverkar bilens kapacitet, både inom säkerhet och miljövänlighet. Det är exempelvis viktigt att ta hänsyn till rullmotstånd för att sänka bilens förbrukning. Oavsett om du behöver nya däck, är ute efter förbättrade köregenskaper, eller helt enkelt vill snygga till din bil, så finns vi här för dig.

Express Bil & Däck är specialister på däck, och hjälper dig när det är dags för ett byte, en reparation eller ett nyinköp. Lågprofildäck för sportiga egenskaper, eller däck med större dimensioner för bättre komfort? Vi vet vad som passar till vilken bil och vilken modell.

Vi erbjuder ett brett sortiment av däck och fälgar i alla olika prisklasser, från traditionella till mer avancerade. Välkommen att besöka någon av våra anläggningar i Billdal eller Kungsbacka!

Vanliga frågor

När ska man byta däck?

Information kring byte till sommar och vinterdäck hittar du här.

Vad kostar ett däckbyte på Mekonomen?

Ett skifte av däck hos någon av våra verkstäder kostar från 350 kronor. Se vår fullständiga prislista.

Hur lång tid tar det att byta däck på verkstad?

Ett däckbyte hos oss går på 10-20 minuter. Vi bjuder på kaffe under tiden!