Sommardäck

Nya sommardäck

Vi på Express Bil och Däck i Kungsbacka och Billdal har ett brett utbud av de bästa sommardäcken. Vi har sommardäck till

 • bil
 • husvagn
 • lastbil.

Vi erbjuder tysta och säkra däck, hög service och allt till låga priser, utan att tumma på kvaliteten. Vi rekommenderar att du byter till sommardäck mellan 31 mars och 15 april. Det är förbjudet att använda dubbdäck mellan den 16 april och 30 september om det inte förväntas vinterväglag. Att ha nya sommardäck som är tysta och säkra är viktigt för alla bilägare. Med nya sommardäck får du en behaglig och trygg körupplevelse under sommarhalvåret. Sommardäck är speciellt utformade för att minimera vägbrus och ge en tystare körning, vilket ökar komforten för förare och passagerare. Däcken har avancerad gummiblandning och mönsterdesign som ger utmärkt väggrepp och en god bromsförmåga på torra och våta vägar, vilket är viktigt för säkerheten.

Sommardäck till bil 

Ett sommardäck till bilen är ett däck som är hårdare än ett vinterdäck och har ett mönster som ska klara torra och våta vägunderlag. Ett sommardäck är alltså skapat för att kunna klara av sommarens vägförhållanden. Däcket ska klara en hög påfrestning mot underlaget och det är därför däckmönstret är designat för att leda bort vatten så att du ska kunna undvika vattenplaning. Mönsterdjupet på ett sommardäck är rekommenderat att vara 

Sommardäck till husvagn 

Om du har en husvagn är det viktigt att ha rätt däck för att kunna garantera en bekväm och säker körning. När du ska köpa nya däck till exempelvis din husvagn är det viktigt att du väljer däck med rätt storlek och belastningsindex. Så kallade C-däck som  är speciellt framtagna för tyngre fordon, såsom husvagn och skåpbil. Men alla C-däck är inte lämpliga för alla husvagnar. Ta hjälp av däckmärkningen på sidan av dina befintliga sommardäck till husvagnen så är det lättare att hitta nya sommardäck. I en däckmärkning finns all information du behöver som gör letandet enklare. Du kan självklart även prata med oss på Express Bil och Däck för att vara helt säker på att du väljer rätt däck när du ska byta till nya sommardäck till din husvagn. Hos oss har vi erfaren och kunnig personal som mer än gärna hjälper dig att välja rätt däck. 

Vilka sommardäck ska jag välja till husvagnen och när är det dags att byta? 

Idag finns det både billiga och dyrare däck till husvagn på marknaden. Skillnaden mellan att köpa budgetmodeller och riktiga premiumdäck är stor, både genom att se till hållbarhet och prestanda. Premiumdäck slits inte ut lika fort och du behöver därför inte ersätta dessa lika ofta, vilket gör att det blir mer ekonomiskt i längden jämfört med en budgetmodell. Precis som till andra fordon finns C-däck lämpliga för vinter- och sommarsäsong. Hos oss på Express Bil och Däck hittar du lämpliga sommardäck till din husvagn från några av marknadens ledande däcktillverkare. Kontrollera mönsterdjupet och skicket på dina befintliga däck för att ta reda på när det är dags att köpa nya däck. Mönsterdjupet på sommardäck för husvagn måste vara minst 1,6 mm.  Vi rekommenderar att du byter till nya sommardäck för din husvagn innan du når denna gräns eftersom däcken börjar tappa sina greppegenskaper långt innan mönsterdjupet börjar närma sig den lägsta lagliga gränsen. Kör du med väldigt tung last och på vägar med sämre skick är det ännu viktigare att byta innan du når gränsen. När det är dags att byta däck kan du få hjälp av oss på Express Bil och Däck och då kan du även lagra dina däck hos oss på vårt däckhotell till nästa vinter- eller sommarsäsong.

Sommardäck till lastbil 

För att köpa lastbilsdäck av rätt typ, exempelvis sommardäck till lastbil, så måste du 

 • följa lagen
 • fundera på hur körstilen ser ut
 • se efter i lastbilens/fordonets instruktionsbok – där rekommenderas särskilda däck.

Däck till lastbil som körs inom tung yrkestrafik måste vara av väldigt god kvalitet eftersom de måste klara extrema påfrestningar. Eftersom lastbilar till största del är yrkestrafik har många av dessa fordon tusentals körda mil per år och med flera ton lastvikt. Däck till lastbilar måste därför klara olika vägunderlag och temperaturer.

Ett utmärkt lastbilsdäck har ett riktigt bra grepp, samtidigt som det har så lite rullmotstånd som möjligt. Det låga rullmotståndet ser till att driftkostnaden minskar, samtidigt koldioxidutsläppen minskar, vilket ger en mindre påverkan på miljön. Sommardäck för lastbilar är speciellt utformade för att kunna leverera optimal prestanda under de varmare månaderna. Dessa däck har ett slitstarkt gummi som tål höga temperaturer och som ger ett utmärkt väggrepp på torra vägar. De har också en mönsterdesign som är utformad för att snabbt kunna dränera vatten och minimera risken för vattenplaning under regniga väderförhållanden. För att säkerställa säkerhet och effektivitet är det viktigt att välja rätt sommardäck till lastbil, både med hänsyn till lastens vikt och vilken typ av körning du utför. Regelbundet underhåll och övervakning av däcktrycket är också nödvändigt för att förlänga däckens livslängd och säkerställa optimal prestanda. Sommardäck till lastbil är viktigt för att hålla lastbilen säker och effektiv under sommarsäsongen. 

 

 

 

De bästa sommardäcken som är säkra och tysta 

Det finns ett någorlunda stort urval av de bästa sommardäcken som är tysta och säkra. I tester från 2023 kommer märket Continental PremiumContact6 på första plats, däcket ger bäst grepp på torr och våt väg, det ger en kort bromssträcka på torra och våta vägar, vilket gör dem till säkra sommardäck. Dessutom är det lång livslängd på däcket. Nackdelen är dock den höga bullernivå däcket har för att vara ett premiumdäck. Däcket passar för dig som kör mycket bil och vill vara säker på att du har optimalt fäste i alla väder som kan uppstå under svensk sommar. Det unika spårmönstret gör att däcket förlorar mindre av sin prestanda när mönsterdjupet minskar, vilket genererar ökad säkerhet under hela däckets livslängd jämfört med andra däck. Men hos oss på Express Bil och Däck hittar du fler sommardäck som är säkra och tysta, inte bara Continental utan även från följande märken:

 • Goodyear
 • Michelin
 • Yokohama
 • Nokian Tyers
 • Vredestein.

Med vårt breda sortiment kan vi anpassa däcken efter både din bil och det du själv är ute efter – självklart har vi de bästa sommardäcken som är tysta och säkra.

Vi har lösningen du är ute efter

Oavsett vad du är ute efter så finner vi lösningen som du är ute efter. Vi på Express bil och däck har även massor av fälgar att erbjuda.
Varmt välkommen att kontakta oss när du är i behov av sommardäck!

Vanliga frågor

När ska man byta till sommardäck?

Skifte till sommardäck sker tidigast den 1 april och senast den 15 april.