Däckleverantörer

Din däckleverantör i Kungsbacka och Billdal

Vi är specialister på däck och hjälper dig med vilken typ av däck som passar till just din bil och din bilmodell. På Express bil och däck har vi ett brett sortiment av olika däck och hos oss hittar du däck från märken som

 • Goodyear
 • Continental
 • Michelin
 • Yokohama
 • Nokian Tyres
 • Vredestein.

Tack vare vårt breda sortiment kan vi anpassa däcken efter både din bil och det som du själv är ute efter. Är du kanske ute efter att ge din bil ett sportigare utseende med lågprofilsdäck? Det som är bra att veta är att med lågprofilsdäck så blir väghållningen bättre men däckljudet blir högre vid körning. Om du inte tycker att de sportiga egenskaperna är särskilt viktiga så rekommenderar vi på Express bil och däck att du väljer ett däck som har lite högre dimensioner eftersom de ger bättre ljudkomfort och en skönare gång över exempelvis vägbulor och andra farthinder. Idag är det även viktigt att ta hänsyn till rullmotstånd för att sänka förbrukningen på din bil.

Sommardäck och vinterdäck

Ett sommardäck är tillverkat så att det ska klara av hög värme och ge dig det bästa skyddet mot vattenplaning och har därför däckmönster och spår som leder bort vatten.Vinterdäck har i sin tur ett mönster som ska klara av att ge dig ett bra grepp på is och snö.

Hur du väljer rätt däck

Vi har ett brett sortiment av olika däck, så det är många att välja mellan och det är en hel del man bör tänka på – vi hjälper dig att välja rätt. Däckets inre arkitektur, till exempel hur stålband inne i däcket används, påverkar hur däcket presterar. Detta gäller även för det mönster som däcken har. Däckets mönster tar man fram med hjälp av avancerade datorer för att däcken ska få så bra grepp som möjligt på olika underlag. Idag är nästan alla däck till personbilar radialdäck – dessa däck är konstruerade så att armeringar går parallellt med däckens radie, detta gör att däcken blir styvare och tåligare, dock så blir de känsligare för stötar från sidan. Vad innebär det då egentligen att välja rätt däck? Vilka avgörande faktorer bör du ha i åtanke när du ska köpa nya och byta däck? Däcken kan spela en avgörande roll när det kommer till en bra eller dålig körupplevelse och framför allt så är de avgörande när det gäller säkerhet.

Goodyear

Goodyear är ett amerikanskt däckföretag som hör till de mest ansedda namnen i branschen. Dessa däck är ett bra val oavsett om du är ute efter sommar- eller vinterdäck. Precis som flera andra amerikanska och europeiska däckföretag har Goodyear varit med ända sedan 1980-talet. Goodyear har tillsammans med Michelin och Continental blivit de största däckproducenterna i världen idag. Det innebär bland annat att däck från Goodyear har bra priser i förhållande till den prestanda de levererar. Charles Goodyear, företagets grundare, uppfann vulkaniserat gummi – en av de viktigaste innovationerna i däckhistorien. Goodyear däck passar dig som vill ha ett prisvärt däck från en av de ledande tillverkarna i världen. Goodyear däck monteras på bilar från märken som

 • Opel
 • BMW
 • Porsche
 • Mercedes-Benz
 • Ford.

Goodyear har släppt flera klassiska däck där dessa hör till de mest sålda i världen. Dessutom ligger de på topp i en stor mängd tester.

 

Continental

Continental är ett tyskt märke som blivit mycket dominerande i Europa. Ungefär var fjärde bil som säljs i Sverige har Continentaldäck. Dessa däck har ett mycket gott ryckte i däckbranschen, framför allt om du är ute efter ett pålitligt däck med goda allround-egenskaper. Dessa däck är kända för att ha få svagheter och för att hålla mycket hög kvalitet. Det är inte de billigaste däcken om du endast kollar inköpspris, men de har lång livslängd och är därför prisvärda. I vissa fall kan det även leda till att dina bränslekostnader minskar. Att välja Continentaldäck är ett bra val och det finns många anledningar:

alla däck är gjorda för att både vara säkra och bekväma att köra med
kända för hållbar däcktillverkning – bra val för dig som väger in en miljöaspekt i valet av nya sommar-, helårs- eller vinterdäck
finns i många modeller – du kommer nästan garanterat att alltid hitta ett Continentaldäck som passar din bil.

Tyska motorcyklar och bilar, såsom Audi, Mercedes och BMW har ofta Continentaldäck i original när de rullas ut från fabriken. Men Continentaldäck är inget märke som egentligen förknippas med en viss bil, utan de fungerar lika bra till alla modeller och märken.

 

Michelin

Michelin är ett franskt prestigemärke som brukar leva upp till de högsta förväntningarna. Michelin har ett komplett utbud av högkvalitativa däck som passar till de flesta fordonstyper. Som en av de fem största däcktillverkarna i världen kan de erbjuda sommar- och vinterdäck, men även allvädersdäck. Dessa däck har ett mycket gott rykte bland bilförare och däckhandlare världen över. Michelindäck lever upp till de krav som även de mest kvalitetsmedvetna bilförarna ställer på sina däck. Michelindäck passar dig som är ute efter hållbara däck med lågt rullmotstånd. Med EverGrip™ Technology har däcken en teknologi som gör att de behåller sina goda egenskaper även när de slits och väglaget är extra tufft ­­­­­– vilket gör att dessa däck passar mycket bra för vinterväglag.

 

Yokohama

Däck från Yokohama är ett bra val om du vill lägga lite mer på en ny uppsättning däck och inte är ute efter ett renodlat budgetalternativ. Yokohama är däck som ger dig ett högt värde för pengarna i mellanprisegmentet och därför riktar dessa däck sig till en större målgrupp. Följande fördelar är värda att lyfta fram när det gäller Yokohamadäck:

 • de görs utifrån större miljöhänsyn än vad deras flesta konkurrenter visar
 • de tillverkar ”gröna däck” med suveräna köregenskaper ­– där prestanda eller att betala extra mycket för att köra miljövänligt ej kompromissas
 • finns för de flesta motorfordon.Yokohama levererar originalmonterade däck till ett stort antal japanska bilar. De har ett brett modellprogram att det är svårt att säga att däcken passar extra bra till bilar av vissa märken, men om du kör en japansk bil, som exempelvis Honda eller Toyota så har du en extra anledning att slänga ett extra öga på Yokohamadäck.

 

Nokian Tyres

Nokian Tyres är ett finskt däckmärke som bildades 1967. Nokian är utmärkta allvädersdäck och sommardäck, men det är framför allt Nokian vinterdäck som blivit mest uppmärksammande Så om du är ute efter nya vinterdäck är Nokian ett säkert kort. Dessa däck är ett tryggt val när du söker prestandadäck framtagna för nordiskt väglag. Nokian har som ambition att vara ledande i världen när det gäller miljövänliga däck. Nokian Tyres var de första i världen att tillverka däck helt utan skadliga oljor. Nokian Tyres är noga med att göra däck som har så lågt rullmotstånd som möjligt eftersom det sänker bränsleförbrukningen – bra för både dig och miljön. Nokian Tyres passar de flesta märken, men passar extra bra till exempelvis

 • Volvo
 • Skoda
 • Volkswagen.

 

Vredestein

Vredestein är ett nederländskt märke och en av de äldsta däcktillverkarna som finns på marknaden som är över 100 år gammal. De tillverkade sitt första personbildäck 1912, och har under decennierna utvecklat och utmanat sig själva för att ständigt ligga i framkant i vad gäller både säkerhet och komfort. Deras däck omfattar inte bara bildäck, utan även cykeldäck och jordbruks- och industrilämpliga däck. Däcken är tillverkade för att öka prestanda i fordonet du kör. Oavsett om du har en mindre personbil eller en SUV kan du tryggt välja Vredesteindäck att ha till både sommar- och vinterdäck. Här finns även friktionsdäck som går att använda året runt. Dessa har en låg bullernivå och greppar bra på vått underlag. Vredestein passar ett flertal bilmärken och deras produkter finns i flertalet dimensioner så att de passar både lättare och tyngre fordon.

 

 

 

 

 

Vi har lösningen du är ute efter

Oavsett vad du är ute efter så finner vi lösningen som du är ute efter. Vi på Express bil och däck har även massor av fälgar att erbjuda.
Varmt välkommen att kontakta oss när du är i behov av däckbyte – sommar som vinter.