När byter man till vinterdäck?

Vinterdäck Nokian Hakkapeliitta

Den 1 oktober är det tillåtet att börja byta till vinterdäck för att ditt fordon ska kunna köra säkert på vintern. Enligt lag ska din bil ha vinterdäck mellan den 1 december till 31 mars om det är vinterväglag. Som vinterväglag räknas snö, is, frost eller snömodd på någon del av vägbanan eller vägrenen.

Det är mycket viktigt att alla bilägare följer denna lag eftersom det är farligt att köra om däcken inte är väl anpassade för underlaget. Vi hjälper dig med ditt däckbyte, här kan du enkelt boka tid i våra verkstäder i Kungsbacka och Billdal.

 

När ska man ha vinterdäck?

 

Dubbdäck får användas när det är vinterväglag

Dubbdäck får användas från 1 oktober till 15 april. Om det är vinterväglag utanför den perioden är dubbdäck tillåtet även då.

 

Regler för vinterdäck på släpvagn

Om din dragbil har dubbade däck måste även släpvagnen ha dubbade däck när det är vinterväglag ute. En bil med odubbade vinterdäck får dra en släpvagn som har antingen dubbade eller odubbade däck.

 

Express Bil och Däck hjälper dig med däckbytet

När det är dags att byta till vinterdäck däck är du välkommen till oss på Express Bil och Däck. Vi hjälper dig i Kungsbacka och Billdal och erbjuder allt från bilservice och reparationer till att byta däck, samt däckförvaring på vårt däckhotell. Välkommen att höra av dig till oss!

 

Välkommen att kontakta oss om du har frågor om byte av vinterdäck!