AC Service

AC-service på bil

Hos oss på Express Bil och Däck kan du göra en AC-service på din bil. Hos oss får du alltid snabb och professionell service och du slipper dyra reparationskostnader. Vem vill vara utan en fungerande klimatanläggning en varm sommardag? Ingen vågar ändå vi på Express Bil och Däck säga. Även under vinterhalvåret gör en AC  mycket mycket för både säkerheten och körupplevelsen. Om du gör en AC- service på din bil hos oss på Express Bil och Däck en gång om året så är du trygg med att ha frisk och kall luft på somrarna och en komfortabel varm kupé på vintrarna.

Vad gör vi när vi gör en AC-service på din bil?

När vi på Express Bil och Däck gör en AC-service på din bil går vi igenom en del åtgärder. Vi gör bland annat:

  • felsökning av din AC:s funktioner och komponenter
  • provtryckning av systemet
  • funktionstest av kompressor
  • test av kondensorfläkt
  • test av drivremmens skick
  • täthetsprovning
  • läcksökning.

En AC tar bort fukt som utsöndras av vinterns snö och is. Genom att ha din AC på håller du luften torr och vindrutan immar inte igen. Varje gång defroster-funktionen startar på bilen aktiveras AC:n automatiskt.

 

AC-påfyllning i bilen

AC-påfyllning är en viktig underhållsåtgärd för bilens luftkonditioneringssystem. Med tiden kan kylmedlet i AC-systemet minska, vilket i sin tur leder till nedsatt kylförmåga och mindre effektiv kylning. För att återställa prestanda och behålla en bekväm temperatur i bilen bör du regelbundet låta oss på Express Bil och Däck kontrollera och fylla på kylmedlet i ditt AC-system. Vi har professionella tekniker som hjälper dig med detta under tiden som du kan avnjuta en kopp kaffe hos oss. En kontroll av AC:n och AC-påfyllningen säkerställer att din bil håller en jämn och sval temperatur under varma väderförhållanden och bidrar till att förlänga livslängden på AC-komponenterna.

 

Mekonomen AC-service

Mekonomen erbjuder professionell AC-service för att säkerställa att din bil håller sig sval och bekväm under varma dagar och varm och skön under kalla vinterdagar. På en av våra Mekonomen-verkstäder utför våra kunniga tekniker noggrann inspektion och reparation av ditt fordons kylsystem. De arbetar även med:

  • rengöring
  • påfyllning av kylmedel
  • kontroll av komponenter och läckage.

Vi använder endast modern utrustning och högkvalitativa produkter för att se till att din AC ska fungera effektivt. Med en av våra Mekonomen-verkstäder i Kungsbacka eller Billdal kan du vara säker på att din bil kommer att vara redo för alla slags väder. Vått och torrt, kallt som varmt. Du bokar enkelt tid här via vårt onlineformulär. Varmt välkommen till oss på Express Bil och Däck.