Kungsbacka: 0300-10 400, Billdal: 031-91 10 10 info@expressbildack.se

Sommarvärme! Har din bils AC (Air Condition) gått sönder eller fått minskad effekt? AC-systemet behöver service för att fungera. Boka tid för AC service och optimera ditt AC-system idag på vår anläggning i Kungsbacka.

Hur fungerar klimatsystemet

AC är ett slutet system där köldmedel cirkulerar med hjälp av en kompressor, i princip på samma sätt som i ett kylskåp. Det är enkelt att använda AC-systemet. Termostaten vrids på önskad temperatur och systemet håller den angivna temperaturen automatisk. AC-systemet har skapats för att ta bort värme och fukt samt att rena luften i kupén.

Varför AC service?

Det slutna AC-systemet håller sig inte helt slutet i den väderlek som råder i Sverige och Norden. Det gäller också nya system då det kan försvinna 5-10 procent av köldmedlet om året. Därför rekommenderar vi på Express Bil & Däck i Kungsbacka att du utför AC-service varje år.

Läckaget av köldmedel beror på att AC systemet inte alltid är i gång året runt. För att tätningarna i systemet inte ska torka ut måste AC-systemet användas minst en gång i månaden. Under vintern då temperaturen ligger under 2-5 plusgrader belastas inte kompressorn på samma sätt som den görs under sommartid. Köldmedel kan då långsamt sippra ut genom sprickor i de torra tätningarna. Dessutom kan stora temperaturvariationer, skakningar, vibrationer från motorn och krockskador leda till att det tryckutsatta köldmedlet läcker ut ur AC-systemet. När mängden köldmedel minskar går kompressorn oftare än normalt, vilket ökar bränsleförbrukningen. Vår personal har genomgått den utbildning som krävs för att få serva och reparera AC-System.

Även om din AC fungerar så kan en AC service ge en ökad livslängd samt att du undviker onödiga kostnader och reparationer i framtiden.

Varmt välkommen med din förfrågan. Vi kan AC-service i Kungsbacka.