Kungsbacka: 0300-10 400, Billdal: 031-91 10 10 info@expressbildack.se

Det är väldigt klokt att kolla lufttrycket då och då. Det påverkar både säkerheten, däckens livslängd och bränsleförbrukningen.

Lufttrycket påverkar bilens köregenskaper och därmed säkerheten i stor utsträckning. Om lufttrycket varierar mellan däcken eller trycket är för lågt så styr bilen trögare och väghållningen försämras vid extrema situationer. Lufttrycket påverkar även hur länge du kan köra med däcken. För lågt lufttryck ökar däckslitaget och även risken för däckskador. För lågt lufttryck gör däcket mer slappt och avståndet mellan däckets slitbana och fälgen minskar. Kör du till exempel mot en skarp asfaltkant eller i ett potthål så går däcket lättare sönder. Under våren finns det gått om potthål på vägarna vilket innebär att risken för däckskador ökar. Lufttrycket påverkar även direkt bilens bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. För lågt lufttryck ökar däckets rullmotstånd vilket i sin tur ökar bränsleförbrukningen.

Vi på Express Bil & Däck i Kungsbacka och Billdal är experter på däck. Välkommen in till oss för en konsultation om vilka däck din bil behöver.