Kungsbacka: 0300-10 400, Billdal: 031-91 10 10 info@expressbildack.se

Hur är det nu med vinterdäcken? När ska de av och hur funkar det med de så kallade ”åretruntdäcken? Kurt på Express Bil & Däck i Billdal och Kungsbacka förklarar.

Kurt Grundén

– Ja det funkar såhär. Har du dubbdäck kan du ta av dom den 1 april som tidigast och 15 april som senast. Har du däremot dubbfria vinterdäck, i folkmun ”åretruntdäck, kan dessa sitta på året runt. Men det är inget jag rekommenderar. ”Åretruntdäcken ” är mjukare och anpassade för kallare förhållanden. När vädret blir varmare försämras bromssträckan och vägegenskaperna. Dessutom slits den typen av däck snabbare. Vill du köra säkrare under sommarhalvåret ska du absolut investera i riktiga sommardäck. Det blir dessutom billigare i längden,
– avslutar Kurt.

Välkommen till oss med alla dina däckbehov. Är du redan kund på våra däckhotell i Billdal och Kungsbacka kan du boka online här. Annars ringer du oss:

Billdal: 031-91 10 10.
Kungsbacka: 0300-10 400